Serunding atau lebih dikenali sebagai ‘sambal daging’ di Kelantan diperbuat daripada daging segar tempatan, rempah ratus, santan dan garam.
Proses masakannya mengambil masa 6 hingga 8 jam secara tradisional (‘hand made /manually made ).
Kedua-dua jenis serunding (Original dan Spicy) merupakan resipi warisan turun-temurun semenjak lebih 30 tahun lalu.
Serunding ini tahan sehingga 3 – 6 bulan.
Testimonials pembeli :
Originally Posted by Hajar_Aishah sis, sorry sgt2 lmbat msj. nak bgtaw dah sampai smlm. tp pagi td baru amik. smlam x sempat. sedap sgt2 |
dah makan dah serunding tu..makan dgn roti gardinea aje...3 keping i pulun |
Nikmatilah serunding daging dengan harga yang berpatutan !!
Harga :
100g = RM7
200g = RM12
500g = RM25
Kos Penghantaran ( Pos laju/ Express ) : RM6 ( kurang dari 500g )
~ Sesiapa yang berada di KL atau Shah Alam/Klang, boleh pick up sendiri dengan saya. Hubungi/sms saya di 017-6304917 untuk pembelian dan pertanyaan. ~
salaam,..mak oooiiii..kecor air liur..lagi2 bulan posa nih..warong kat mana nih kak ooii..saya duk kat s.alam..
ReplyDeleteHAI hana.. sori lambat benor reply nyer.. saya pun dok shah alam. hana dok seksyen bape ? Ifa seksyen 19.
ReplyDelete